Foredrag om Eventuelle pårørende

Foredrag om Eventuelle pårørende

 

Med afsæt i de triste og tankevækkende dødsannoncer, hvor eventuelle pårørende efterlyses til mennesker døde i yderste ensomhed, fortæller jeg om de tanker og den arbejdsproces, der ligger bag arbejdet med romanen Eventuelle pårørende. Om hvordan jeg har vendt ensomhedsproblematikken på hovedet og søgt at trænge ind i den pårørende frem for i den dødes tidligere liv.


Jeg fortæller om valg af miljø – den københavnske hjemmepleje – og den professionelle omsorg, som hjemmeplejen er et udtryk for, og som jeg bruger til det billede, jeg tegner af vores tid og kulturs ensomhed. Jeg kommer ind på valg af hovedperson og bipersoner – den måde jeg spejler ensomheden og isolationen omkring hovedpersonen, Helle, og hendes omgang med og pleje af andre ensomme mennesker. Jeg taler om vores tids og samfunds nærmest mantralignende idé om, at vi alle skal ’tage aktion på’ eller ’bare kan handle på’ vores liv – selvudvikling som vores tids religiøse motor. Men hvad med dem, der ikke kan? Dem, der er uformående? Der findes mennesker, der ikke kan flytte sig, der er så skadede eller ensomme, at det ikke er muligt at arbejde med sig selv. Det er sådan et menneske, jeg søger at give et indblik i og en forståelse for.


Sidst men ikke mindst taler jeg om mit arbejde med sproget og brugen af litterære virkemidler – herunder det jeg selv vil kalde en form for socialrealistisk symbolik. Hvordan den konkrete detalje bliver aftvunget symbolsk værdi.
 

 

Kontakt mig for yderligere oplysninger. Jeg tilrettelægger foredraget, så det passer til netop jeres sammenhæng og målgruppe.

Foredrag om To ting man aldrig kan vide

Foredrag om To ting man aldrig kan vide

 

To ting man aldrig kan vide er en novellesamling om eksistentielle problemstillinger som ensomhed, svigt, død, overgreb og selvfortabelse, og om hvordan mange af disse temaer ofte hænger sammen på uventede måder.

Gennem konkrete teksteksempler fortæller jeg om, hvordan jeg søger at bryde med forestillingen om, hvad man kan skrive for børn – og om hvilke tabuer der stadig hersker inden for børnelitteraturen. Desuden kommer jeg ind på mit arbejde med sproget og de litterære virkemidler.

 

Kontakt mig for yderligere oplysninger. Jeg tilrettelægger foredraget, så det passer til netop jeres sammenhæng og målgruppe.

Foredrag om Knapper i hånden

Foredrag om Knapper i hånden

 

Med udgangspunkt i billedbogen To knapper i hånden taler jeg om, hvilke litterære virkemidler jeg anvender, hvilke tanker der ligger bag bogen, og diskuterer hvad man overhovedet kan skrive for børn? Er der grænser? Desuden kommer jeg ind på samarbejdet med Els Cools, hendes måde at illustrere min historie på, og hvilke overvejelser vi gjorde os omkring bogen.

Foredraget kan både rettes til børn og til voksne, der arbejder med formidling af litteraturen til børn.

 

Kontakt mig for yderligere oplysninger. Jeg tilrettelægger foredraget, så det passer til netop jeres sammenhæng og målgruppe.