Kort og godt om korte tekster, antologi, af Ellen Holmboe, Dansklærerforeningens forlag, 2006

 

Kort og godt om korte tekster zoomer ind på den korte tekst og giver nogle bud på hvad den korte form kan - litterært og sprogligt. Bogen giver en kort introduktion til de korte genrer og giver en mængde eksempler med tilhørende arbejdsopgaver. Tekstudvalget rummer lyrik, epik og det der ligger imellem. Bogen er meget praksisorienteret, og dens mange øvelser lægger op til en række formelle iagttagelser i den korte litteratur og til at eleverne selv prøver kræfter med de korte former.

Mælkekartonnovellen Hullet, ill.: Els Cools, på Thises kartoner i august og september 2005

Skolen ligger ved siden af kirken. Om morgenen bimler kirkeklokkerne os ind. De synger blødt og blegt. Når det er frikvarter, er det skolens klokke, der ringer. Den skingrer som et vækkeur. I skolegården er der fødder alle vegne. Hver dag kryber jeg ind gennem hullet til kirkegården. Der er fred og ro og en pige. Hun græder. Hun græder hver dag, fordi den sorte bil med de hvide gardiner kommer med en ny kiste. Hun må have mange døde. I dag sagde jeg det til hende. Hun smilede med gråd i øjnene. Da det ringede ind, fulgtes vi tilbage gennem hullet.

 

Thise Mejeri og Hald Hovedgaard bringer med støtte fra Kulturministeriets Læselystkampagne fem små historier.

Anmeldelser

Pigen på toppen af gårdmælken, malket på gården ved kirken tegnet af Els Cools til Dorthe de Neergaard lyriske mælke-mini-novelle.

Information