Pegasus

Pegasus Læsebog for 6. klasse, Gyldendal, 2010

Pegasus er et dansksystem til mellemtrinet, som er bygget op i en historisk ramme. Der læses klassiske fortællinger sammen med helt moderne børnlitteratur. Teksterne i Pegasus er nøje udvalgt, så de passer til elevernes læseniveau og danner grundlag for gode læseoplevelser.

Pegasus 6 er sidste bog i serien. Her præsenteres eleverne for appelerende og vedkommende kapittler om bl.a. fjendskab og venskab, det onde, det sjove og selvfortællingen - mellem fiktion og virkelighed.

Arbejdsbøgerne er elevens lærings- og logbog. Bøgerne indeholder oplæg og opgaver til læsebogens tekster og temaer. Sigtet er at arbejde systematisk med litterære begreber, samtidigt med at der er plads til elevernes egne reflektioner. 

Lærervejledningen giver i kort og overskuelig form læreren faglift overblik og inspiration til undervisnigen.

Død over Lamaen

Uddrag fra novellen Død over Lamaen, ill.: Els Cools

 

Ene bøjede sig over det blå stilehæfte og skrev med hænder, som rystede.
    Død over Lamaen. Død. Død. Død.
    Hun løftede langsomt hovedet og så på mig. Hun blev ved med at stirre mig ind i øjnene, mens hun rakte den sorte tusch frem. Jeg tog den. Den var fugtig.
    Jeg vendte stilehæftet og læste hans død på papiret. Hun skrev pænt, selv om bogstaverne hoppede. Jeg tegnede et kors under hendes ord. Bagefter skrev jeg.
    Leve os - Lamaen skal dø. Dø. Dø. Dø.
    - Er det det? spurgte jeg.
    - Det er det!