Med eller uden bryster

Med eller uden bryster, ungdomsroman, ill.: Els Cools, Forum, 2009

 

Forelsket, men fanget. I en lille, benet krop uden bryster. Kan man overhovedet kysse en dreng – Nadim for eksempel – når man er så underudviklet?

Inge er på lejrskole med klassen, da hun overhører drengene tale om klassens piger. Og især om deres bryster. Saskia og Kira fører sig frem med nedringede bluser og piercinger, kun optagede af, hvem de skal score til festen. Hvordan skal Inge overleve i dét selskab?

 

Link til Els Cools

Køb bogen her.

Lyd- og ebogen kan købes på Saxo

Anmeldelser

Med eller uden bryster er en intens og knugende historie om hvordan det er, når man har svært ved at erkende, eller acceptere, at man er den man er. Med eller uden.


Der er ikke skyggen af bedrevidende pegefingerpædagogik i de Neergaards tekster. Og tak for det! Men det betyder, at læseren er alene om at håndtere de katastrofer, der lurer i et fiktivt, men mineret ungdomsliv. Derfor kalder de Neergaards barske og filterløse tekster på at blive læst i en sammenhæng, hvor der er mulighed for at få vendt dem i et fortolkningsfællesskab.

Det er en fin – og klog – lille roman, som piger vil elske, og som drenge burde læse for at blive klogere på piger – og sig selv!