Taber-nabo og andre forvandlingsnoveller

Taber-nabo og andre forvandlingsnoveller, ill.: Els Cools, Høst & Søn 2010

Silikonebryster, fedtsugninger og genmanipulation. Ondskab og månesyge. Gevinster og Tab. Skyld og fordomme.
 

Taber-nabo og andre forvandlingsnoveller indeholder otte noveller, der spænder fra fysiske forandringer som genmanipulation og silikonebryster over mentale forandringer til forandringer i omgivelserne. Vi møder bl.a. Duk, der vinder en stilekonkurrence og dermed vejen ud af fattigdom; drengen, der tynges af skyld og varulven, der forvandles ved fuldmåne.

Fedtlavinen

Uddrag fra novellen Fedtlavinen

Den kom lidt efter lidt. Forvandlingen. Forandringen. For fanden da. Det har jeg tænkt en hel del over. Forvandlinger kommer gradvist. Snigende. Krybende. Sleske og væmmelige. Man lægger ikke mærke til dem – men pludselig en dag er alt forandret. ALT. Selv ens mor og far. Men det værste var nok, at det var mig selv, der kom til at sætte det i gang. Med et lille dumt spørgsmål. Og så rullede det. Det ene førte til det andet. Og sådan blev det ved. Og ved. Som en lang fedtlavine.

Anmeldelser

Dorthe de Neergaard er middagsbordets røntgenfotograf. Uha! ’Fedtlavinen’ fortæller syrede scener fra et familieliv. Hun udvider begrebet piercing.


8 stærke noveller af 8 forskellige forfattere illustreret af 1 fantastisk – og lidt skræmmende kunstner. [...] Det er en meget fin udgivelse. Sådan noget opfordret-halløjsa kan ellers godt blive lidt tamt, synes jeg. Men Taber-nabo og andre forvandlingsnoveller er alt andet en tam.